Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΤΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικο Συμβουλιο Επισκοπης, στην επι τουτου συνεδριαση της 24ης Φεβρουαριου, συζητησε διεξοδικα για πολλοστη φορα το θεμα της πολυπαθης κατασκευης του δρομου «Καρτερος-Επισκοπη» και αφου ελαβε υποψη ολες τις τοποθετησεις των μελων του, κατεληξε στο συμπερασμα οτι με τις παρουσες απαραδεκτες συνθηκες το οραματικο για την περιοχη εργο, δεν προκειται να περατωθει, παρα την εξαμηνη παραταση που δοθηκε στα εργα του ΠΕΠ Κρητης-της οποιας το 1/3 εχει ηδη εκπνευσει.

Το Δημοτικο Συμβουλιο Επισκοπης υπογραμμιζει ιδιαιτερα:

  1. Τις ευθυνες του φορεα υλοποιησης του εργου που ειναι η Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση Ηρακλειου, για α) τις ανεκπληρωτες δεσμευσεις και τις διαβεβαιωσεις της προς τους κατοικους της Επισκοπης, β) για την πλειονοτητα των χειρισμων της και την αδυναμια επιβολης στον εργολαβο, που επι 2,5 μηνες εχει σχεδον εγκαταλειψει το εργο.
  2. Αποδιδει ευθυνες στον ιδιο τον εργολαβο για την εικονα που παρουσιαζουν τα 1300 μετρα που εχει ασφαλοστρωσει μεχρι τωρα, (κακοτεχνιες, ζημιες, κλπ) τη στιγμη που το εργο συμβασιοποιηθηκε σε δυο τμηματα, τον Σεπτεμβριο και τον Δεκεμβριο του 2006.
  3. Χρεωνει στην κυβερνηση την αδυναμια μη εγκαιρης καταθεσης του ποσου των περιπου 4 εκατομμυριων ευρω για τις αποζημιωσεις των απαλλοτριωσεων, που θανοιξουν ολοκληρο το πεδιο δρασης για τον εργολαβο, παρα τις δεσμευσεις Υπουργων και Βουλευτων της και για ημερομηνιες που εχουν παρελθει.
  4. Εγκαλει την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ για την βραδυτητα ολοκληρωσης των υποχρεωσεων τους αναφορικα με την μετατοπιση των δικτυων τους, παρα το οτι εχουν αποζημιωθει γιαυτο.

Το Δημοτικο Συμβουλιο Επισκοπης δηλωνει οτι δεν θα ανεχθει πλεον κανενα εμπαιγμο, ουτε τη συνεχιση της αναβλητικοτητας που με μαθηματικη ακριβεια οδηγει στη μη ολοκληρωση του εργου, η κατασταση του οποιου ημιτελες οπως ειναι σημερα ταλαιπωρει καθημερινα εκατονταδες οδηγους που διερχονται απο τις λακουβες.

Καλουμε ολους τους εμπλεκομενους φορεις, Περιφερειαρχη και Νομαρχη, Κομματα και Βουλευτες, αφου θεωρησουν οτι δεν ειμαστε δεδομενοι και πολιτες δευτερης κατηγοριας, να σκυψουν εστω και την υστατη ωρα πανω στο εργο, διασφαλιζοντας την ολοκληρωση του, διευκρινιζοντας παραλληλα οτι η αντοχη και η ανοχη των κατοικων της περιοχης, εξαντληθηκε.

Ιδιαιτερα καλουμε τους πολιτες και τους φορεις του Δημου Επισκοπης και των ομορων Δημων σεγρηγορση και σε συναντηση την Τεταρτη 4 Μαρτιου 2009 και ωρα 19.00 στην Αιθουσα του Λυκειου Επισκοπης προκειμενου να συναποφασισουμε ενεργειες και κινητοποιησεις, τις οποιες πλεον θεωρουμε μονοδρομο για την ολοκληρωση του δρομου, ο οποιος ειναι το μοναδικο μεγαλο εργο που ξεκινησε στον-εγκαταλελειμμενο απο την πολιτεια-τοπο μας.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ 24-2-2009


ΤΟ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

ΣΑΣ
ΕΥΧΕΤΑΙ
ΚΑΛΕΣ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ