Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΛΟΜΕΛΙΑ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΝΟΥΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008 και ώρα 19:15 μμ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ολομέλεια των Τοπικών Συμβουλίων Νέων του Νομού Ηρακλείου στο Δ.Δ. Σταμνιών Πεδιάδας του Δήμου Επισκοπής.

Θεματολογία συζήτησης:

~Δι1) Διαχείριση των Απορριμμάτων και Περιβάλλον.

2) 2) Συζήτηση για την πρόταση της Νομαρχίας για κοινό τριήμερο εκδηλώσεων στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

3)Συζήτηση για οργανωτικά θέματα για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. και έκδοση κοινού φυλλαδίου με την υποστήριξη της Νομαρχίας για ενημέρωση των Νέων του Νομού Ηρακλείου.

Οι συζητήσεις των θεματικών ενοτήτων ήταν εκτενείς και ουσιαστικές όπου κατέληξαν σε αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα:

Θέμα:

~Τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. έχοντας ως πρωταρχικό τους στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε η γενιά που ή θα σώσει ή θα καταδικάσει το πλανήτη από μια ολοκληρωτική περιβαλλοντική καταστροφή, στρέφουμε δυναμικά τις δράσεις μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και προστασίας του οικοσυστήματος μας. Στο θέμα της <<Διαχείρισης των Απορριμμάτων>> αποφασίσθηκε να διεξάγουμε μια ημερίδα καλώντας φορείς σχετικούς με το θέμα, προς ενημέρωση δικιά μας αλλά και του κόσμου.

~Αποφασίστηκε η σύσταση μιας επιτροπής για να επισκεφθεί τη Νομαρχία ώστε να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η πρόταση για το τριήμερο εκδηλώσεων και η μετέπειτα ενημέρωση όλων των ΤΟ.ΣΥ.Ν. ώστε να προχωρήσει η άμεση διοργάνωση του τριημέρου αυτού.

~Το θέμα με τα οργανωτικά ζητήματα περιορίστηκε στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών από το κάθε ΤΟ.ΣΥ.Ν. στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για χάραξη κοινών κατευθύνσεων, με βασική προϋπόθεση την προσαρμογή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε Δήμου στις προτάσεις αυτές. Απώτερος στόχο είναι η καθολική ενημέρωση των νέων για το θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και η ενεργή συμμετοχή αυτών στα κοινά του τόπου τους.

Τέλος θέλουμε να καλέσουμε όλους τους νέους και τις νέες του Νομού Ηρακλείου να συμμετέχουν ενεργά στο θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων Νέων του Δήμου τους ώστε να διαμορφώσουν ιδέες και απόψεις για το δικό τους μέλλον.

εκ του

Τοπικό Συμβουλίου Νέων

Δήμου Επισκοπής

Ο Πρόεδρος

Κτιστάκης Ιωάννης