Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ένα φεστιβάλ νεολαίας με τίτλο «Ο Ρώσικος χειμώνας»

Ένα φεστιβάλ νεολαίας με τίτλο «Ο Ρώσικος χειμώνας»

Δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρον.

Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ της Ρωσικής Ένωσης Νεολαίας, που διοργανώνεται ανελλιπώς για περισσότερο από μία δεκαετία και φέτος θα πραγματοποιηθεί 27 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου στο Τουτέφσκυ της περιοχής Γιαροσλάβ.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η συγκέντρωση οργανώσεων νεολαίας από το σύνολο της Ρωσικής Κοινοπολιτείας αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης και σκοπός του είναι η γνωριμία και η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων τους και φυσικά η μεταξύ τους επικοινωνία και δικτύωση.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει την αθλητική ενότητα -με αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν με το παραδοσιακό ρωσικό τρόπο- και την πολιτισμική ενότητα -με εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και ομάδες συζητήσεων, διαβουλεύσεων.

Στο φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν νέοι από 21 ετών καθώς και οργανώσεις νεολαίας που πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2009.

Η συμμετοχή είναι 80ευρό και περιλαμβάνει: διαμονή, διατροφή, περιήγηση σε αξιοθέατα και ταξιδιωτικά έξοδα για το ταξίδι Μόσχα-Γιαροσλάβ-Μόσχα, που θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν ενώ ο φορέας αποστολής θα καλύψει μόνο τα αεροπορικά έξοδα για τη μετάβαση στη Μόσχα.
Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά νέους από άλλες χώρες, τη δροσιά των -5 βαθμών Κελσίου, να συμμετάσχετε με άλλα λόγια στο φεστιβάλ εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας email kartaneon@neagenia.gr

Ακόμα πληροφορίες: τηλ. 6936973423 (Κτιστάκης Γιάννης)