Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ 2009

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ 2009
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου διοργανώνει, σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους της χώρας, «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα» κατά τους μήνες από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο 2009.
Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές, η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών, η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες, όπως αυτή της ιστιοπλοΐας.ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
• Ιστιοφόρα Σκάφη δυναμικότητας 8 -10 ατόμων. • Δύο διανυκτερεύσεις στα σκάφη. • Πρωινό και 2 ελαφρά γεύματα ημερησίως. • Έμπειρος Καπετάνιος.• Βασικές αρχές Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας, καθώς επίσης Ναυαγοσωστικής και Διάσωσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από τους κατά τόπους Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα • Επιστροφή Κυριακή βράδυ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Νέες και νέοι ηλικίας 18-30 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 1979 μέχρι και 09/06/1991) που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος. • Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου στη Γραμματεία των Ιστιοπλοϊκών και Ναυτικών Ομίλων • Καλή γνώση κολύμβησης • Συμμετοχή μόνο σε ένα τριήμερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι νέες και νέοι από 18-30 ετών (δηλ. με έτη γέννησης από το 1979 μέχρι και 09/06/1991) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr), στο τμήμα .
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 09/06/2009 και ώρα 9.00 πμ έως και την 12/06/2009 και μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Για να υποβάλει κάποιος αίτηση, αφού διαβάσει προσεκτικά την παρούσα αναλυτική περιγραφή του προγράμματος, συμπληρώνει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που θα υπάρχει για τον σκοπό αυτό στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση. Ακολούθως η αίτηση κατατάσσεται αυτόματα και ηλεκτρονικά, ανάλογα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης. Η κατάθεση πιστοποιείται με την εμφάνιση αποδεικτικού της υποβληθείσας αίτησης, το οποίο ο υποψήφιος μπορεί να εκτυπώσει ή να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά. Η επιλογή των Ομίλων μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ αυτών που εμφανίζουν κενές θέσεις, τακτικών ή αναπληρωματικών.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μία μόνον φορά και μόνον για έναν Όμιλο. Οι υποψήφιοι δηλ. δηλώνουν μόνον έναν Όμιλο, αυτόν από τον οποίο επιθυμούν να αναχωρήσουν και όχι συγκεκριμένο τριήμερο-ταξίδι.
Η επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα θα γίνει με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας.
Η τελική σύνθεση των συμμετοχών στα τριήμερα θα καταρτισθεί από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες. Όσοι υποψήφιοι αποτελούν παρέα, καλούνται, για διευκόλυνση της διαδικασίας, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους τη μια κατόπιν της άλλης.
Οι Πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων θα ενημερώνονται αυτόματα στην Ιστοσελίδα της Νέας Γενιάς www.neagenia.gr και θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων ανά πάσα στιγμή.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Ενημερωτικό υλικό σχετικό με το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ν.Γ. www.neagenia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Εναλλακτικού Τουρισμού στα τηλέφωνα 210-2599480, 210-2599466.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα ταξιδέψουν 3.000 άτομα. Στο κάθε σκάφος θα επιβαίνουν άτομα του ίδιου φύλου εκτός εάν οι συμμετέχοντες που αποτελούν παρέα επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ - ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οι νέοι που θα επιλεγούν θα πρέπει σε διάστημα τριών ημερών από την ημέρα της δημοσίευσης των ονομάτων τους στο διαδίκτυο να καταβάλουν το ποσό των 50 ευρώ ως ιδία συμμετοχή σε τραπεζικό λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου, τον οποίον έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν.
Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν το ανωτέρω ποσό εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, αυτομάτως χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους και τη θέση καταλαμβάνει αναπληρωματικός. Ακολούθως θα προσέρχονται στον όμιλο και θα κλείνουν το τριήμερο που επιθυμούν καταθέτοντας την τραπεζική απόδειξη της ιδίας συμμετοχής τους.
Η επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους στο σκάφος κατά την ημέρα της αναχώρησης.Αν για οποιοδήποτε λόγο ο συμμετέχων δεν προσέλθει την ημέρα της εκδρομής στο σκάφος, το ποσό της ιδίας συμμετοχής δεν επιστρέφεται.
ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Η αφετηρία εκκίνησης κάθε φορά είναι η έδρα του κάθε ενός από τους παρακάτω Ομίλους ενώ οι προτεινόμενοι προορισμοί και οι αντίστοιχες διαδρομές μπορούν να επιλεγούν ή να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες καιρικές ή άλλες συνθήκες.
Δείτε αναλυτικά όλες τις σχετικές πληροφορίες μαζί με τον πίνακα Διαδρομών των Ιστιοπλοϊκών Ομίλων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: