Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥ;

Είναι η πρώτη φορά που έχεις ουσιαστικό λόγο και ρόλο στα κοινά του τόπου σου. Στα ζητήματα που σε αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή σου.
Πέρα από τα στερεότυπα και τις συνηθισμένες κουβέντες, χωρίς κόμματα και παρατάξεις, υπάρχει τώρα όντως χώρος έκφρασης και δημιουργίας για του νέους.
Υπάρχει χώρος για να συζητάς τους προβληματισμούς σου, να καταθέτεις τις ιδέες και τις προτάσεις σου και να συν-αποφασίζεις για αυτές.
Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο, πολλές φορές μοιάζουν απλές ή θεωρούνται αυτονόητες.
Πόσες φορές όμως δεν αναρωτήθηκε ο καθένας μας για πράγματα που λείπουν από τη γειτονιά του; Πόσες φορές δεν είχαμε ιδέες αλλά δεν είχαμε πού και πώς να τις πούμε; Αλλά και πόσες φορές ένας Δήμαρχος ή ένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν αναρωτήθηκε πώς βλέπουν οι νέοι τα προβλήματα του τόπου.
Τώρα είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί...
Να κάνουμε προτάσεις, να πούμε ιδέες, να βοηθήσουμε τις δημοτικές αρχές να καταλάβουν τι θέλουμε και πώς σκεφτόμαστε.
Να πούμε τη γνώμη μας για θέματα που μας αφορούν...
Να κάνουμε εκστρατείες ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και των σύγχρονων μορφών εξάρτησης, για την πρόληψη των φαινόμενων βίας.
Να ενημερώσουμε τους νέους του δήμου μας για ευκαιρίες από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, να προωθήσουμε ανταλλαγές με νέους από άλλες χώρες της Ε.Ε., να προτείνουμε σύγχρονες μορφές έκφρασης και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου...
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Δήμο ή την Κοινότητά μας, μπορούμε να κάνουμε μαζί τον τόπο μας καλύτερο.
Γιατί τώρα δημιουργήθηκαν τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Ο θεσμός που με τη δική σου συμβολή μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.
Γι’ αυτό αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.
Τώρα είναι η ώρα να αποδείξεις ότι είσαι σε θέση να πάρεις το μέλλον στα χέρια σου, ότι είσαι σε θέση να αποφασίσεις υπεύθυνα για τον τόπο σου!

Τώρα ήρθε η σειρά σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: